Țăranii Dobrogeni

27 mart.
Blog
278 vizualizări
0 Comentarii

Câteva informații despre creșterea găinilor

În articolul de mai jos vom discuta despre creşterea păsărilor de curte şi cum aceasta poate deveni o afacere profitabilă pentru gospodarii din mediul rural sau pentru orăşenii care doresc să scape de stresul vieţii de la oraş.

Una dintre cele mai mari întrebări atunci când vine vorba de creşterea păsărilor de curte este dacă este mai profitabil să le creşti pentru ouă sau pentru carne. Cu toate că răspunsul la această întrebare depinde în mare măsură de preferinţele şi necesităţile fiecărei persoane, se poate spune cu siguranţă că carnea de păsare crescută la curte este mai gustoasă şi mai calitativă decât cea cumpărată din magazine. În plus, păsările crescute la curte au mai mult spaţiu pentru a se dezvolta, ceea ce conduce la muşchi mai bine dezvoltaţi şi mai puternici, iar oasele vor fi mai puternice şi mai puţin predispuse la rupere.

Atunci când vine vorba de alegerea raselor de păsări, trebuie să luaţi în considerare dimensiunea pe care o doriţi pentru că găinile pot fi de dimensiuni mari, bantam (sau pitice) şi bantam veritabil. Dacă doriţi să creşteţi păsări pentru ouă, se recomandă un hibrid, cum ar fi o găină pătată sau o outoare maro. În cazul în care doriţi să creşteţi păsări pentru carne, trebuie să alegeţi fie o pasăre comercială pentru gătit, fie o rasă pură special selectată pentru calitatea cărnii sale, cum este La Flesche. În cele din urmă, dacă doriţi să creşteţi păsări pentru expoziţii sau pur şi simplu ca pasăre de companie, rasa Pekin sau activul Modern pot fi alegerea potrivită.

Este important să reţineţi că fiecare rasă de păsări are propriile caracteristici şi personalitate. Există rase care adoră să zboare, altele care recurg la orice pentru a evada şi altele care sunt foarte docile. Un lucru foarte important de care trebuie să ţineţi cont este faptul că puii pe care îi creşteţi vor prelua stările dumneavoastră, astfel încât dacă sunteţi într-o dispoziţie nervoasă păsările vor fi agitate când sunteţi în preajma lor.

Creşterea păsărilor de curte poate fi o afacere profitabilă şi distractivă atât pentru gospodarii din mediul rural, cât şi pentru orăşenii care caută o evadare din aglomeraţia şi stresul vieţii de la oraş. De aceea, este important să luaţi în considerare toate opţiunile

Cuvinte cheie:
15apr.

Atacul Gandacului paros

Gândacul păros – Epicometis hirta , este unul dintre dăunătorii care în ultimii  a început să facă ravagii în livezi si in cultirile de camp , în special culturile de rapița , dar si vita de ...
Citește în continuare